► Βεντούρα - Νεοκοσμίδη Ζωή

Η Ζωή Βεντούρα-Νεοκοσμίδη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης στην Διοίκηση Επιχειρήσεων. Έλαβε το Διδακτορικό της  από το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης των Επιχειρήσεων.

Ερευνητικά έχει 16 άρθρα σε έγκυρα περιοδικά. Έχει παρουσιάσει άρθρα της σε 12 συνέδρια, από όπου πήρε 4 Best Paper Award. Έχει 2 κεφάλαια σε ξένα βιβλία, εκ των οποίων το ένα βραβεύτηκε με το βραβείο «Choice Outstanding Academic Title Award, 2004» από την American Library Association,  και 4 κεφάλαια σε ελληνικά βιβλία. Έχει γράψει κεφάλαια σε τιμητικούς  τόμους και διάφορες μελέτες για το ΙΟΒΕ. Επίσης έχει δύο διδακτικά βιβλία το ένα εκ των οποίων με τον κ. Πανηγυράκη. Το βιογραφικό της έχει συμπεριληφθεί στο λεξικό προσωπικοτήτων Who’s Who in the World.

Κατά τη διάρκεια της θητείας της δίδαξε πολλά μαθήματα τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Δίδαξε επίσης στα Σεμινάρια του Υπουργείου Παιδείας. Διετέλεσε μέλος της ΕΔΕ (Διοικούσας) του Διαπανεπιστημιακού Μεταπτυχιακού Προγράμματος ΕΜΠ και ΟΠΑ, από την ίδρυση του και μέχρι την ημέρα της αποχώρησης της.

 

  • Σύγχρονη Διοικητική Δημοσίων Σχέσεων (Α΄ Έκδοση)