► Παπαδάκης Βασίλης

 

Ο Βασίλης Παπαδάκης είναι Καθηγητής στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχοντας διατελέσει και Πρόεδρός του (Σεπτ. 2008-Φεβρ. 2013). Είναι πτυχιούχος του Ο.Π.Α., κάτοχος ΜΒΑ από το Ο.Π.Α. και Διδακτορικού από το London Business School.

Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του Δρ. Παπαδάκη εστιάζουν στο χώρο της Στρατηγικής των Επιχειρήσεων, της Λήψης και Υλοποίησης Στρατηγικών Αποφάσεων και των Εξαγορών και Συγχωνεύσεων.

Άρθρα του, έχουν δημοσιευθεί κορυφαία διεθνή επιστημονικά περιοδικά περιοδικό (πχ.  Strategic Management Journal, Organization Science, British Journal of Management, European Management Journal) και έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή συνέδρια. Έξι φορές άρθρα του ήταν υποψήφια για Best Papers σε συνέδρια της Αμερικανικής Ακαδημίας Διοίκησης Επιχειρήσεων (1996 και 2003) και του Strategic Management Society (1997,2010, 2012, 2017).

Εκτός από τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών του ΟΠΑ, ο Δρ. Παπαδάκης διδάσκει μαθήματα που άπτονται της Στρατηγικής των Επιχειρήσεων και του Μάνατζμεντ Στρατηγικών Αλλαγών και στα μεταπτυχιακά προγράμματα. Για το διδακτικό του έργο έχει επανειλημμένα τιμηθεί με αριστεία διδασκαλίας από τα μεταπτυχιακά προγράμματα: α) Στελεχών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Executive MBA), β) ΜΒΑ International,  γ) Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στο Μάρκετινγκ και Επικοινωνία με Νέες Τεχνολογίες’ δ) Διατμηματικό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA πλήρους φοίτησης), και ε) MBA στη Διοίκηση Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσιών (MBA in Telecoms-Part Time).

O Βασίλης Παπαδάκης συνεργάζεται με ομάδες ανώτατης διοίκησης επιχειρήσεων για την ανάπτυξη στρατηγικής σκέψης, τη χάραξη στρατηγικής και τη διαχείριση στρατηγικών αλλαγών. Έχει εμπειρία ως σύμβουλος και εκπαιδευτής στελεχών επιχειρήσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχοντας συνεργαστεί με επιχειρήσεις όπως Vodafone, Alpha Bank, Eurobank, Apivita, Sunlight, Praktiker, Roche, Abbott Laboratories, Gilead Sciences, SAP Hellas κ.α.

Είναι μέλος της Βρετανικής και της Αμερικανικής Ακαδημίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων καθώς και του Strategic Management Society.

Από το 2002 είναι επιστημονικός υπεύθυνος ενός προγράμματος εκπαίδευσης Φαρμακοποιών στη ‘Διοίκηση Επιχειρήσεων και Επιχειρηματικότητα’ με τη Χορηγία της Apivita. Περίπου 200 φαρμακοποιοί έχουν μέχρι σήμερα παρακολουθήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

  • Στρατηγική των Επιχειρήσεων: Ελληνική & Διεθνής Εμπειρία  (ΤΟΜΟΣ Α   7η Έκδοση)
  • Στρατηγική των Επιχειρήσεων: Ελληνική & Διεθνής Εμπειρία Ασκήσεις-Μελέτες Περιπτώσεων (Δ΄ Έκδοση)
  • Επίκαιρα Θέματα Στρατηγικής των Επιχειρήσεων (Β΄ Έκδοση)