► Ψειρίδου Αναστασία

 

Η Αναστασία Ψειρίδου είναι καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (MPhil και PhD) στο Πανεπιστήμιο του Cambridge στη Μεγάλη Βρετανία. Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στο Πανεπιστήμιο Κεντρικής Ελλάδος, και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Έχει εκτεταμένο επιστημονικό έργο που έχει δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει λάβει πλήθος αναφορών. Επίσης είναι συγγραφέας διδακτικών εγχειριδίων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η παρούσα έρευνά της επικεντρώνεται στην σχέση οικονομικής δραστηριότητας και βιωσιμότητας, την αλλαγή των καταναλωτικών προτύπων, και την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα.

Κάτοχος από το 2016 του Plant Based Nutrition Certificate από το T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies, είναι επιστημονική συνεργάτις στην εταιρεία Vegan Times, διατηρεί το blog Vegan Mama, και είναι μητέρα δύο κοριτσιών στα οποία προσπαθεί να εμφυσήσει αγάπη για τη γνώση και σεβασμό για το περιβάλλον και τα ζώα.

Ο κ. Λεωνίδας Χυτήρης είναι καθηγητής Μάνατζμεντ και Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ), του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (M.A.,Ph.D.) στο Πανεπιστήμιο KENT, της Αγγλίας.

Είναι αξιολογητής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται μεγάλος αριθμός άρθρων σε ελληνικά και ξένα, έγκυρα, επιστημονικά περιοδικά και 5 βιβλία σχετικά με το  μάνατζμεντ και τις τουριστικές επιχειρήσεις. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων, την Οργανωσιακή Συμπεριφορά, την Ποιότητα Υπηρεσιών και την Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων. Έχει πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία ως σύμβουλος και εκπαιδευτής σε πολυεθνικές και μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις.

 

  • Σώζοντας τον πλανήτη (Α΄  Έκδοση)