Μπήτρος  Γεώργιος

Μπήτρος Γεώργιος

Ομότιμος Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ). Έκανε προπτυχιακές σπουδές στην ΑΣΟΕΕ (πτυχίο 1963) και μεταπτυχιακές στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (Διδακτορικό στα Οικονομικά, 1973). Μετά από ευδόκιμη υπηρεσία σε θέσεις πανεπιστημιακής διδασκαλίας και έρευνας στις Η.Π.Α επανήλθε στην Ελλάδα το 1976 και εργάστηκε στο Τμήμα Μελετών της Τραπέζης της Ελλάδος ως Επιστημονικός Συνεργάτης μέχρι το 1979, οπότε απεχώρησε διότι εξελέγη καθηγητής στην ΑΣΟΕΕ.

Έχει δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες του σε πολλά από τα πιο αναγνωρισμένα περιοδικά του εξωτερικού και πάνω από 500 εκλαϊκευτικά δοκίμια σε Ελληνικά περιοδικά και εφημερίδες. Υπήρξε για δύο συνεχή χρόνια Επιστημονικός Συνεργάτης του γνωστού ανά τον κόσμο National Bureau of Economic Research. Θήτευσε ως μέλος σε διάφορες επιτροπές και συμβούλια, όπως, το Εθνικό Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Έρευνας και το Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, καθώς και ως συνεκδότης των διεθνών οικονομολογικών περιοδικών Greek Economic Review και Journal of Economic Asymmetries. Συνεργάζεται ως κριτής με οικονομολογικά περιοδικά και ερευνητικούς οργανισμούς του εσωτερικού και του εξωτερικού, και έχει εκτεταμένη πρακτική πείρα από τη συμμετοχή του σε διοικητικά συμβούλια επιχειρήσεων και οργανισμών του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

Στα τρέχοντα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η θεωρία του πραγματικού κεφαλαίου (επενδύσεις, αντικατάσταση, συντήρηση και ο ρόλος των αξιών και των θεσμών στην οικονομική ανάπτυξη.

Tο τελευταίο βιβλίο του με τίτλο «Το Κράτος στην Παγκόσμια Αυτορυθμιζόμενη Τάξη: Τρία Δοκίμια,» εκδόθηκε το 2017 από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

 

    • Μικροοικονομική Θεωρία (Τόμος Γ΄) (Β΄ Έκδοση)

    • Επιχειρησιακή Οικονομική (Μanagerial Economics) (Τόμος Α΄) (Α΄ Έκδοση)

    • Μanagerial Economics (Τόμος Β΄) (Α΄ Έκδοση)

Μικροοικονομική Θεωρία (Τόμος Γ΄)

Επιχειρησιακή Οικονομική (Μanagerial Economics)
(Τόμος Α΄)

Μanagerial Economics
(Τόμος Β΄)