Αναγνωστόπουλος Χρήστος

Αναγνωστόπουλος Χρήστος

Ο Δρ. Χρήστος Αναγνωστόπουλος είναι Αναπληρωτής Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης & Επιχειρηματικότητας του Βρετανικού Πανεπιστημίου UCLan Cyprus καθώς και Επίκουρος Καθηγητής Αθλητικής Διοίκησης & Επιχειρηματικότητας στην εν λόγω Σχολή. Ταυτόχρονα διατηρεί μόνιμη θέση ως Αναπληρωτής Καθηγητής στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μόλντε (Νορβηγίας) με γνωστικό αντικείμενο την “Αθλητική Διοίκηση”. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Birmingham και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Αθλητικών Οργανισμών στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Birkbeck), μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου (LSE), ενώ ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο του Coventry.

Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής σε εννέα διεθνή επιστημονικά περιοδικά που σχετίζονται με τη διοίκηση αθλητισμού ενώ στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται πάνω από 120 επιστημονικές δημοσιεύσεις [βιβλία, άρθρα, διεθνή συνέδρια]. Το 2019 συν-επιμελήθηκε τον πρώτο στη διεθνή βιβλιογραφία Ερευνητικό Τόμο στην Αθλητική Διακυβέρνηση (Edward Elgar Publishing House), ενώ μελέτες του έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά (μεταξύ άλλων) όπως: European Sport Management, Quarterly, Journal of Sport Management, Nonprofit Voluntary Sector Quarterly, Business Ethics: A European Review, Journal of Strategic Marketing, Journal of Brand Management. Από το 2018 και έκτοτε, έχει εξασφαλίσει πάνω από τρία εκατομμύρια ευρώ από συμμετοχή σε εφτά ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα που πραγματεύονται την αθλητική διακυβέρνηση και την επιχειρηματικότητα στον αθλητισμό.

Διετέλεσε εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του European Association for Sport Management (2017-2019), ενώ πρόσφατα εντάχθηκε στο δωδεκαμελές Διοικητικό Συμβούλιο του φιλανθρωπικού ιδρύματος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας. Το 2018 τού ανατέθηκε από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού (ΚΟΑ) η συγγραφή του πρώτου Κώδικα Χρηστής Διακυβέρνησης των Αθλητικών Ομοσπονδιών Κύπρου. Εντός του 2021, αρχικά εγκεκριμένη από την Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO, αναμένεται η ίδρυση της πρώτης – παγκοσμίως – Έδρας UNESCO για τη διακυβέρνηση και κοινωνική ευθύνη του αθλητισμού στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus υπό τη διεύθυνση του Δρα Αναγνωστόπουλου.

 

    • Διακυβέρνηση Αθλητικών Οργανισμών (Α΄ Έκδοση)

Διακυβέρνηση Αθλητικών Οργανισμών