Αργυρός Γεώργιος

Αργυρός Γεώργιος

Ο Γεώργιος Αργυρός είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών. Διδάσκει στο προπτυχιακό επίπεδο τα μαθήματα «Αστικό Δίκαιο», «Εμπορικό Δίκαιο», «Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση και Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Οικονομίας» και «Εργασιακές Σχέσεις». Τα τρέχοντα ερευνητικά ενδιαφέροντα του είναι εμπορικό δίκαιο, προστασία καταναλωτή, δίκαιο της ευρωπαϊκής αγοράς, ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και επιχειρήσεις.

Σπούδασε σε προπτυχιακό επίπεδο στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Παντείου Πανεπιστημίου και στο Τμήμα Νομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ έλαβε το διδακτορικό δίπλωμα από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Leicester του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το δημοσιευμένο έργο του περιλαμβάνει συγγραφή βιβλίων ελληνικών και ξενόγλωσσων, άρθρα σε ξενόγλωσσα και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά με κριτές, κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους και proceedings σε διεθνή συνέδρια. Έχει διατελέσει κριτής εργασιών που έχουν υποβληθεί σε διεθνή περιοδικά όπως Legal Issues of European Integration, Journal of Consumer Policy, Liverpool Law Review, European Journal of Economics and Administrative Studies. Είναι μέλος σε διάφορους επιστημονικούς συλλόγους όπως η Ένωση Ευρωπαίων Δικηγόρων, η Ένωση Εμπορικολόγων, η Ένωση Μελέτης του Εμπορικού και Οικονομικού Δικαίου, η Ένωση Δικαίου Προστασίας Καταναλωτή.

Ασκεί δικηγορία ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 1983.

 

  • Εμπορικό Δίκαιο (B΄ Εκδοση)

Εμπορικό Δίκαιο