Δεμοιράκος  Ευθύμιος

Δεμοιράκος Ευθύμιος

Ο Ευθύμιος Δεμοιράκος είναι μόνιμος Επίκουρος Καθηγητής Λογιστικής στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διατελέσει μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική και του MBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει λάβει Διδακτορικό Δίπλωμα Σπουδών στη Λογιστική και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Σπουδών στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική από το Manchester Business School. Κατά τη διάρκεια των διδακτορικών του σπουδών, παρακολούθησε μαθήματα στο University of Illinois at Urbana-Champaign ως ερευνητικός επισκέπτης (doctoral visiting scholar). Κατέχει Πτυχίο Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την επαγγελματική πιστοποίηση CFE (Certified Fraud Examiner) και έναν αριθμό πιστοποιητικών (certificates) από επαγγελματικές ενώσεις λογιστών.

Έχει λάβει σημαντικό αριθμό υποτροφιών και βραβείων για την επίτευξη εξαιρετικής ακαδημαϊκής επίδοσης από διάφορα ιδρύματα και οργανισμούς, όπως Ίδρυμα Προποντίς, Ίδρυμα Μποδοσάκη, University of Manchester, Worldwide Universities Network, Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, Ίδρυμα Στασινοπούλου (Βιοχάλκο) και Ίδρυμα Χαλκιοπούλου. Επιπλέον, έχει λάβει δύο Βραβεία Διδασκαλίας από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του εστιάζονται στη χρηματοοικονομική ανάλυση και αποτίμηση μετοχών και στη χρήση λογιστικών πληροφοριών για τη λήψη επενδυτικών αποφάσεων στο πλαίσιο των χρηματιστηριακών αγορών. Ερευνητικές του μελέτες έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά, όπως το European Accounting Review και το Accounting Horizons. Έχει σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων σε Ελληνικά περιοδικά λογιστικής, ενώ έχει γράψει (σε συνεργασία με άλλους συναδέλφους) δυο συγγράμματα λογιστικής και χρηματοοικονομικής ανάλυσης.

Η διδακτική του εμπειρία περιλαμβάνει τη διδασκαλία μαθημάτων στα ακόλουθα γνωστικά αντικείμενα: χρηματοοικονομική και διοικητική λογιστική, ανάλυση λογιστικών καταστάσεων, αποτίμηση επιχειρήσεων, εσωτερικός και εξωτερικός έλεγχος, πρόληψη και εντοπισμός απάτης, λογιστικά πληροφοριακά συστήματα και σύγχρονα θέματα έρευνας στη λογιστική.

Είναι μέλος του American Accounting Association, του European Accounting Association, του Association of Certified Fraud Examiners, του Institute of Internal Auditors και του Συνδέσμου Επιστημόνων Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής Ελλάδας.

 

    • Χρηματοοικονομική Λογιστική (Ε΄ Έκδοση)

Χρηματοοικονομική Λογιστική