Μυλωνόπουλος Δημήτριος

Ο Δημήτρης Μυλωνόπουλος είναι Καθηγητής (σε οργανική θέση) στο Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Γεννήθηκε το έτος 1961, στην Αμαλιάδα από την οποία και κατάγεται. Φοίτησε στα Πανεπιστήμια –Δημοκρίτειο Θράκης, Πάντειο Αθηνών, Χαροκόπειο Αθηνών, Οικονομικό Αθηνών και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο- αποκτώντας πτυχίο Νομικής Σχολής, πτυχίο Δημόσιας Διοίκησης, πτυχίο Επικοινωνίας-Μέσων και Πολιτισμού, πτυχίο Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Διοικητικό Δίκαιο, μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Εφαρμοσμένη Γεωγραφία και Διαχείριση του Χώρου, μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στις Ευρωπαϊκές Σπουδές, μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Προαγωγή Ψυχικής Υγείας, Πρόληψη Ψυχικών Διαταραχών και διδακτορικό τίτλο στο Διοικητικό Δίκαιο. Επίσης έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη ναυτιλιακή επιστήμη από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (Τμήμα Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος) και μεταπτυχιακή εξειδίκευση στη διδακτική και αξιολόγηση από την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Υπηρέτησε ως αξιωματικός Λιμενικού Σώματος, για δεκαοκτώ και πλέον έτη, σε επιτελικές θέσεις του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και σε Λιμενικές Αρχές της χώρας.

Στα τελευταία 25 χρόνια, έχει διδάξει νομικά μαθήματα σε πτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο (με έμφαση στη ναυτιλία και στον τουρισμό) στην τριτοβάθμια ανώτατη εκπαίδευση – Πανεπιστημιακή (Πατρών, Πειραιώς, Πελοποννήσου, Ιωαννίνων, Δυτικής Ελλάδας, Καποδιστριακό και ΕΑΠ), Τεχνολογική (Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, Πάτρας και Πειραιά), Στρατιωτική (Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, Σχολή Ευελπίδων και Σχολή Ικάρων) και Αστυνομική (Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας). Επίσης έχει διδάξει στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης / Τμήμα Τουριστικής Οικονομίας και Ανάπτυξης και στη Σχολή Ξεναγών Αθηνών.

Είναι συγγραφέας βιβλίων και επιστημονικών άρθρων που έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά μετά από κρίση, με νομικό, ναυτιλιακό και τουριστικό περιεχόμενο. Εισηγήσεις του έχουν παρουσιασθεί σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια τουρισμού που έλαβαν χώρα σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης, των ΗΠΑ, της Λατινικής Αμερικής, του Καναδά και της Ασίας.

 

    • ΔΙΚΑΙΟ / έννοιες-θεσμοί-εφαρμογές (A΄ Έκδοση)

Δίκαιο: έννοιες-θεσμοί-εφαρμογές