Ψειρίδου Αναστασία

Η Αναστασία Ψειρίδου είναι καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (MPhil και PhD) στο Πανεπιστήμιο του Cambridge στη Μεγάλη Βρετανία. Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στο Πανεπιστήμιο Κεντρικής Ελλάδος, και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Έχει εκτεταμένο επιστημονικό έργο που έχει δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει λάβει πλήθος αναφορών. Επίσης είναι συγγραφέας διδακτικών εγχειριδίων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η παρούσα έρευνά της επικεντρώνεται στην σχέση οικονομικής δραστηριότητας και βιωσιμότητας, την αλλαγή των καταναλωτικών προτύπων, και την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα.

Κάτοχος από το 2016 του Plant Based Nutrition Certificate από το T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies, είναι επιστημονική συνεργάτις στην εταιρεία Vegan Times, διατηρεί το blog Vegan Mama, και είναι μητέρα δύο κοριτσιών στα οποία προσπαθεί να εμφυσήσει αγάπη για τη γνώση και σεβασμό για το περιβάλλον και τα ζώα.

 

    • Σώζοντας τον Πλανήτη (A΄ Έκδοση)

Σώζοντας τον Πλανήτη