Παναγιωτοπούλου Λήδα

Παναγιωτοπούλου Λήδα

Η Λήδα Παναγιωτοπούλου είναι Επίκουρη Καθηγήτρια σε θέματα Διοίκησης Ανθρώπινων Πόρων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι κάτοχος Πτυχίου από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, και Μεταπτυχιακού τίτλου “MA in Human Resource Management” από το University of Newcastle upon Tyne της Αγγλίας.

Η διδακτορική της διατριβή με τίτλο “Στρατηγική Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων στην Ελλάδα και οι Επιδράσεις της στην Επιχειρησιακή Επίδοση”, η οποία εκπονήθηκε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), βραβεύθηκε το 2001 με το 2ο Πανευρωπαϊκό Βραβείο από το European Association of Personnel Management. Εργασίες της έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές (π.χ. International Journal of Human Resource Management, Personnel Review, Employee Relations, Management Decision, Human Resource Development International, Journal of European Industrial Training).

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στη Στρατηγική και Διεθνή Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων και στην Ανάπτυξη Καριέρας. Διδάσκει μαθήματα Μάνατζμεντ και Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο, και η διδακτική της εμπειρία σε στελέχη επιχειρήσεων είναι μεγάλη, καθώς έχει διδάξει σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα στελεχών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Kingston University (παράρτημα Αθηνών), αλλά και σε ενδοεπιχειρησιακά σεμινάρια. Από το 2007 είναι επίσης μέλος ΣΕΠ του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστήμιου (ΕΑΠ). Ακόμα, συμμετέχει ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε πολλά έργα Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού.

 

    • Συγκριτική Έρευνα στις Πρακτικές Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού στη Ελλάδα & την Ευρώπη (A΄ Έκδοση)

Συγκριτική Έρευνα στις Πρακτικές Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού στη Ελλάδα & την Ευρώπη