Παπαδημητρίου Δήμητρα

Παπαδημητρίου Δήμητρα

Η Δρ. Δήμητρα Παπαδημητρίου είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστήμιου Πατρών, αναπληρώτρια πρόεδρος, και συντονίστρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του ιδίου τμήματος (2020-2022). Είναι απόφοιτη του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΤΕΦΑΑ) με Μάστερ στην διοίκηση αθλητικών υπηρεσιών από το University of Ottawa του Καναδά, και Διδακτορικό στην διοίκηση του αθλητισμού από το University of Sheffield της Αγγλίας.

Τα πιο πρόσφατα ερευνητικά ενδιαφέροντα της Δρ. Παπαδημητρίου εντάσσονται στο επιστημονικό πεδίο της αθλητικής διοίκησης, της διακυβέρνησης του αθλητισμού, και του μάρκετινγκ αθλητικών υπηρεσιών και οργανισμών. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες σε μεγάλο αριθμό διεθνών επιστημονικών περιοδικών που συνδέονται με την διοίκηση και το μάρκετινγκ του αθλητισμού και του τουρισμού: European Sport Management Quarterly (πρώην European Journal of Sport Management), Sport Management Review, Journal of Conventions and Event Tourism, Journal of Strategic Marketing, Psychological Reports, Journal of Travel Research. Έχει επίσης παρουσιάσει μεγάλο αριθμό επιστημονικών εργασιών σε διεθνή συνέδρια του εν λόγω τομέα. Το ερευνητικό της έργο έχει διεθνώς αναγνωρισθεί με μεγάλο αριθμό ετερο-αναφορών, και έχει επίσης προσκληθεί να συμβάλλει με την συγγραφή κεφαλαίων σε αρκετά ελληνικά και ξενόγλωσσα βιβλία.

Η Δρ. Παπαδημητρίου προσέφερε υπηρεσίες ως εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του European Association for Sport Management (EASM, 2003-2009), και ως συντονίστρια (2012-2014) του Διεθνούς Βραβείου για νέους ερευνητές στην διοίκηση του αθλητισμού (EASM New Researcher’s Award). Έχει διατελέσει τακτικό μέλος της συντακτικής επιτροπής (editorial board) του Επιστημονικού Περιοδικού European Sport Management Quarterly (2008-2020) και του International Journal of Sport Management (USA) (1999-2006 & 2017-2020), ενώ αξιολογεί τακτικά υποβληθείσες επιστημονικές εργασίες για διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια στην διοίκηση του αθλητισμού και του τουρισμού. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Επιστημονική Εταιρίας Διοίκησης Αθλητισμού και Αναψυχής (Ελλ.Ε.Ε.Δ.Α.Α) και συγγραφέας του βιβλίου με τίτλο Διοίκηση Αθλητικών Οργανισμών και Επιχειρήσεων (Αθήνα, εκδόσεις Κλειδάριθμος). Βραβεύτηκε το 2005 ως «Επιστήμονας της Αθλητικής Διοίκησης» από την Ελλ.Ε.Ε.Δ.Α.Α.

 

    • Διακυβέρνηση Αθλητικών Οργανισμών (A΄ Έκδοση)

Διακυβέρνηση Αθλητικών Οργανισμών