Παπαλεξανδρή Νάνσυ

Παπαλεξανδρή Νάνσυ

Η Νάνσυ Παπαλεξανδρή είναι ομότιμη Καθηγήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Ακαδημαϊκή Σύμβουλος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού στο οποίο διετέλεσε διευθύντρια από το 2002-2011.
Έχει κάνει Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο New York University και Διδακτορικές Σπουδές (Ph.D) στο School of Management του University of Bath της Αγγλίας.
Διετέλεσε Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για το διάστημα 2001-2007 και εκπρόσωπος της Συνόδου Πρυτάνεων στην Ένωση Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων.
Έχει διδάξει στο ΟΠΑ σε Προπτυχιακό με Μεταπτυχιακό επίπεδο μαθήματα σχετικά με τη Διοίκηση Επιχειρή-σεων, Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού και την Επικοινωνία. Επίσης έχει διδάξει σε Πανεπιστήμια της ΕΕ και σε διάφορα σεμινάρια για επιμόρφωση στελεχών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν θέματα Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, Οργανωσιακής Συμπεριφοράς και Κουλτούρας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Δημοσίων Οργανισμών Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων και Γυναικείας Απασχόλησης.
Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή περιοδικά και έχει οργανώσει διεθνή συνέδρια. Είναι συγγραφέας ακαδημαϊκών συγγραμμάτων και του βιβλίου Γυναικεία Ηγεσία, Εκδόσεις Ψυχογιός, 2018.
Συμμετέχει ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στα διεθνή ερευνητικά δίκτυα CRANET που ερευνά θέματα Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων και GLOBE που ερευνά θέματα συγκριτικής ηγεσίας και οργανωσιακής κουλτούρας σε παγκόσμια κλίμακα.
Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Ερευνών Θεμάτων Ισότητας (ΚΕΘΙ) και Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Μάνατζμεντ Ανθρώπινου Δυναμικού της ΕΕΔΕ. Είναι Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρίας Γυναικών Πανεπιστημιακών (ΕΛΕΓΥΠ) και Πρόεδρος του Σώματος Ομότιμων Καθηγητών του ΟΠΑ.

 

    • Συγκριτική Έρευνα στις Πρακτικές Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού στη Ελλάδα & την Ευρώπη (A΄ Έκδοση)

    • Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων (A΄ Έκδοση)

    • Δημόσιες Σχέσεις: Η Λειτουργία της Επικοινωνίας στους Σύγχρονους Οργανισμούς (Γ΄ Έκδοση)

    • Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (Β΄ Έκδοση)

    • Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού: Πολιτικές & Πρακτικές στη Σύγχρονη Εποχή (Α΄ Έκδοση)

Συγκριτική Έρευνα στις Πρακτικές Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού στη Ελλάδα & την Ευρώπη

Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων

Δημόσιες Σχέσεις: Η Λειτουργία της Επικοινωνίας στους Σύγχρονους Οργανισμούς

Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού

Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού: Πολιτικές & Πρακτικές στη Σύγχρονη Εποχή