Τσιότρας  Γεώργιος

Τσιότρας Γεώργιος

Ο Γιώργος Τσιότρας είναι Καθηγητής στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (2/4/2004 -29/10/2009), Πρόεδρος της Επιτροπής Βαλκανίων και Μαύρης Θάλασσας των Παράκτιων Περιφερειών Ευρώπης (CPMR) (Ιούνιο 2008 – Οκτώβριο 2009) και Πρόεδρος του Διαβαλκανικού Κέντρου Περιβάλλοντος (Αύγουστο 2007 – Οκτωβρίου 2009). Κατέχει Ph.D. στην Επιχειρησιακή Έρευνα (1986) από το State University of New York (S.U.N.Y.) at Stony Brook, M.Sc. στην Επιχειρησιακή Έρευνα (1983) από το Columbia University, και πτυχίο από το Μαθηματικό Τμήμα (1980) του Α.Π.Θ., όλα με υποτροφίες.

Από 1/9/2000 μέχρι 2/4/2004 ήταν Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ενώ έχει υπηρετήσει στο ίδιο Πανεπιστήμιο και ως Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού (1/9/1997 – 31/8/2000), Πρόεδρος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (1/10/1994 – 30/4/1998, 1/1/2013-2015), Πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (1/9/1997 – 31/8/2000) και Διευθυντής του Εργαστηρίου Επιχειρηματικής Αριστείας.

Έχει εργασθεί ως Διευθυντής Ερευνητικού Τμήματος στο διεθνούς κύρους ερευνητικό κέντρο ΑΤ&Τ Bell Laboratories (1/8/1986 – 30/7/1992), ενώ έχει διδάξει σε Αμερικανικά Πανεπιστήμια όπως το Iona College, Graduate School of Business, N.Y., στο S.U.N.Y. at Stony Brook, στο Saint John’s University, και στο Columbia University. Έχει διατελέσει επιστημονικός υπεύθυνος μεγάλου αριθμού ερευνητικών έργων, μελετών και προγραμμάτων κατάρτισης σε θέματα που αφορούν τη Διοίκηση Ολικής Ποιότητας, Διασφάλιση Ποιότητας, Διοίκηση Παραγωγής και Επιχειρησιακή Έρευνα. Είναι συγγραφέας 5 βιβλίων και έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 100 εργασίες (με περισσότερες από 1200 ετεροαναφορές) σε διεθνή περιοδικά με κριτές όπως το International Journal of Quality and Reliability Management, International Journal of Operations and Production Management, Total Quality Management Journal, Quality and Reliability Engineering International, Journal of Business and Industrial Marketing, Mathematical & Computer Modeling Journal, Computers and Mathematics with Applications, Applied Mathematics Letters, IIE Transactions Journal, Computers and Operations Research Journal, κ.α.. Είναι κριτής σε επιστημονικά περιοδικά όπως το Management Science, Quality and Reliability Management, Computers and Operations Research, IIE Transactions κ.α. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι στη Διοίκηση Ολικής Ποιότητας και στη Διοίκηση Παραγωγής. Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της ΚΡΙ-ΚΡΙ (2014-2015).

Έχει βραβευθεί με το πρώτο Εθνικό Βραβείο Ποιότητας Υπηρεσιών στο Δημόσιο για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από τον Υπουργό Εσωτερικών, με βραβείο από το Περιοδικό FDI των Financial Times για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ως η «Περιφέρεια του μέλλοντος στη Νότια Ευρώπη για το 2006 – 2007», με το Πρώτο Βραβείο Επιχειρηματικής Πρωτοπορίας από το Υπουργείο Ανάπτυξης, με τον Σταυρό του Τάγματος της Τιμής της Πολωνικής Δημοκρατίας, με τιμητικό μετάλλιο από το EFQM στο διαγωνισμό Quality Award for Theses on TQM ως επιβλέπων διδακτορικής διατριβής, με βραβεία ποιότητας από την ΑT&T Bell Laboratories και με την τιμητική διάκριση Ποιότητας ως ο συγγραφέας με την πιο σημαντική δημοσίευση στο χώρο της Ποιότητας για το 2003, για το βιβλίο « Βελτίωση Ποιότητας» , από το περιοδικό ECO-Q και τον Πρόεδρο της Βουλής.

 

    • Διοίκηση Παραγωγής Τόμος Β΄ (Β΄ Έκδοση)

    • Βελτίωση Ποιότητας (Β΄ Έκδοση)

    • Μελέτες Περιπτώσεων Επιχειρησιακής Έρευνας (Β΄ Έκδοση)

Διοίκηση Παραγωγής (Τόμος Β΄)

Βελτίωση Ποιότητας

Μελέτες Περιπτώσεων Επιχειρησιακής Έρευνας